Studio DaG is de ontwerpstudio van Denise en Guus. Wij zijn twee jonge ontwerpers die de balans zoeken tussen werk en leven, geld en geluk, product en identiteit, hebberigheid en continuïteit. Denise is een illustrator en verhalen verteller, Guus een uitvinder en ambachtsman.

We zijn beiden idealisten die de wereld om ons heen observeren en oplossingen proberen te zoeken voor dat wat ons bezig houdt.

De houdbaarheid van producten wordt steeds korter. De commercie zorgt dat geld niet meer alleen naar de primaire behoeften gaat, maar steeds meer naar gecreëerde irreële behoeften. De omlooptijd van producten wordt korter en vluchtiger.

Studio Dag probeert tegenwicht te bieden met eerlijke houdbare producten met een handschrift, een eigenheid. We zoeken de twist, iets nieuws creëren uit oude materialen en technieken, slimme tot de verbeelding sprekende oplossingen. We maken producten die een verhaal vertellen en mensen bewuster laat kijken naar hun eigen gedrag.

Houdbaarheid is daarbij het doel. Houdbaarheid is het grotere broertje van duurzaamheid. Houdbaarheid gaat ook over emotie, bruikbaarheid en verbruik.

De basis is aandacht en vakmanschap waarmee we onze producten ontwerpen. Beide zijn onontbeerlijk om een product bezieling en daarmee emotionele houdbaarheid mee te geven.

Onze inspiratie halen we uit de natuur en het verleden, daarin vinden we bijna alle antwoorden die we combineren met de inzichten en kennis van nu.